divendres, 12 de març del 2010

Infografia en expansió

En la societat de la informació, un dels objectius és la comprensió de la quantitat de dades que podem obtenir.

Un cop recollides les dades, la seva classificació, disposició i presentació han d’afavorir la comprensió per part del usuari. El disseny gràfic, que en l’apartat de presentació de la informació s’anomena Infografia.

Degut a la necessitat de processar ràpidament moltes dades i que, efectivament hi ha possibilitats d’obtenir-les més fàcilment que mai, la infografia està esdevenint un camp que creix espectacularment.

El cas de Nicholas Feltron, dissenyador gràfic de Nova York que acaba de publicar un anuari amb la presentació en esquemes i gràfics de tot el que ha fet durant l’any 2009, n’és una mostra.

A casa nostra, tenim un exemple en l’estudi La Mosca, que cada dimecres fan una versió gràfica del tema de portada del suplement Culturas de La Vanguardia.

Enguany a Terrassa, Escola Municipal d’Art s’han programat 3 sessions sobre infografia a càrrec d’Àngels Soler per als alumnes del Curs Superior del cicle de Gràfica publicitària. Una bona oportunitat per endinsar-se en aquesta tècnica de representació.

a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada